Over de docenten


Marieke Drent-Elkerbout
Ik ben Marieke, eigenaar van Merlijn Theaterprodukties en De Droomfabriek. Op 16 jarige leeftijd speelde ik in musicals en cabaret door het hele land.  Op die manier werd ik gespot en kon ik na mijn diploma uitreiking meteen aan het werk als actrice in de drama serie Fort Alpha. Na Fort Alpha ben ik mij gaan richten op regisseren en volgde hier verschillende workshops en opleidingen voor. Ik ben meerdere jaren werkzaam geweest als dans/dramadocent op de montessorischool Haarlem, heb verschillende workshops op gebied van musical, film, toneel en improvisatie ontwikkeld voor een cultureel centrum. Sinds 2004 heb ik mijn eigen theaterbedrijf Merlijn Theaterprodukties waar ik verschillende musicalklassen leidt voor kinderen, jongeren en volwassenen. Dit doe ik met grote passie en oneindig veel plezier. Elk jaar staan er 1 of meerdere grote musicals van Merlijn Theaterprodukties gespeeld door ruim 85 mensen  in het theater/Schouwburg. Ook werk ik als regisseuse voor koren, muzikanten en dansscholen en schrijf scripts en liedteksten in opdracht. Tevens ben ik faalangst reductie trainer.

Karoliina Korpijaakko                                                                                          
Ik ben Karo (voluit Karoliina Korpijaakko, maar dat is een mond vol!). Ik ben een zangeres, zang coach en een echte stem-geek. Vol passie en liefde help ik sinds 2014 mensen om het onderste uit de kan te halen wat de zang- en spreekstem aangaat.
Vanaf 2010 ben ik mij steeds verder gaan verdiepen in Complete Vocal Technique. In februari 2014 ben ik begonnen aan de vocalisten opleiding bij het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. In 2015 ben ik de 3-jarige docenten opleiding begonnen om een geautoriseerde CVT-docent te worden. Inmiddels heb ik deze succesvol afgerond  De doelen en ambities van de zanger vormen het uitgangspunt: jouw muzikaliteit - jij bepaalt. Alles wat ik geleerd heb, mijn kennis en inzichten, zet ik in om jou een stap verder te helpen.


Renee Warmerdam
Ik ben Renee Warmerdam een enthousiaste dansdocente/choreografe. Afgestudeerd MBO dans. Op dit moment geef ik les bij verschillende dansscholen en bij Merlijn Theaterprodukties aan de dansklassen. Dansen is altijd al mijn grootste passie geweest en deze passie wil ik heel graag op jou overbrengen. Ik geef les en workshops in de volgende stijlen: Hiphop, Modern , Streetdance , Jazz  en Musical. Bij mij staat plezier voorop. Samen met de leerlingen werk ik aan techniek, creativiteit en emotie! Ik vind het namelijk belangrijk dat de leerlingen vooruit gaan maar ook zeker hun emoties en creativiteit kwijt kunnen in mijn lessen. 


JoŽl Willems
Ik ben JoŽl Willems, afgestudeerd als master of arts and education en al vele jaren musical docent bij Merlijn Theaterprodukties. Ik heb veel ervaring als actrice en zangeres en richt mij de afgelopen jaren steeds meer op het regisseren. Bij Merlijn maak ik met de jongste kinderen eigen produkties. Na Minoes, de Heksen, Ronja de roversdochter en de kleine zeemeermin ga ik dit seizoen aan de slag met: Alladin, 1001 Nacht. De uitdaging is om samen met de kinderen niet alleen te ontdekken welk verhaal we willen vertellen, maar ook wat theater eigenlijk allemaal te bieden heeft. Het is genieten om op deze manier samen aan de slag te mogen!.
Sacha Hoedemaker
Ik ben Sacha Hoedemaker, een producer, docent en pianist uit Amsterdam. Ik heb veel musicals op theaterscholen begeleid voor zowel amateurs als (semi-) professionals. Op dit moment, ben ik voornamelijk de Musical Director van Boom Chicago. Een comedy theater in Amsterdam (Rozentheater) dat improviseert en theater schrijft in combinatie met muziek. Mijn specialisatie is het vertalen van gevoel en emotie in muziek. Verder houd ik mij bezig met zang voor improvisatietheater, arrangeren en produceren op aanvraag, en vooral veel muziek maken.  Het lijkt mij onwijs leuk om beide projecten van Merlijn Theaterprodukties muzikaal te begeleiden/ondersteunen.